«Το να δημιουργείς είναι σαν να ζεις δύο φορές»

Αυτή ήταν η απάντηση της Λιάνας Σπυριδωνίδου στην ερώτησή μου περί δημιουργικότητας στην Εσωτερική Διακόσμηση. Το γραφείο της, «ΧΩΡΟγραφία», αναλαμβάνει τη δημιουργία, ανακαίνιση και διακόσμηση χώρων μετά από μια διαδικασία ανάλυσης των αναγκών και του γούστου του εκάστοτε πελάτη. Έτσι επιτυγχάνεται το επιθυμητό, ονειρεμένο και μοναδικό αποτέλεσμα. Μου λέει πως «με το μικρόβιο του διακοσμητή γεννιέσαι, αλλά διακοσμητής γίνεσαι με τις σπουδές, την τεχνική γνώση και τη συνεχή ενημέρωση».

Απο την Μιμή Τσιφωντίδου

Φίλοι μου σήμερα όλοι συζητάμε για την επιχειρηματικότητα, για τις πηγές οικονομικών πόρων, για το πώς θα σταθούμε στα πόδια μας, όμως δεν συζητάμε ποτέ για επαγγελματική ηθική και δεοντολογία, για συνεργασίες για το τι είναι νόμιμο.

Επιχειρώ, φίλοι μου, δεν είναι μόνον εργάζομαι και κερδίζω χρήματα, είναι και στηρίζω, συνεργάζομαι, προβλέπω, έχω πλάνο, έχω όραμα, άμεσο και μελλοντικό και το ακολουθώ. Το δικό μου όραμα ήταν και είναι οι Έλληνες Σχεδιαστές να πάρουν την θέση, που τους αξίζει στο επαγγελματικό περιβάλλον, να δείξουν τις σπουδές και τα ταλέντα τους και να προβάλλουν το έργο τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβαλα στόχο από το 1998, να γίνει ένας Πανελλήνιος φορέας, όπως έχουν όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες, που πιστεύουν και σέβονται την δουλειά τους.

 Mια ξεχωριστή συνέντευξη με την Πρόεδρο του HIDA-Hellenic Interior Designers Association [EΔΙΕ], Μιμή Τσιφωντίδου

BY LENA // JANUARY 14, 2014

Η HIDA Hellenic Interior Designers Association – EΔΙΕ Ένωση Διακοσμητών Ελλάδας είναι μια ένωση από Ιnterior Designers, Industrial designers, Ιnterior Architects, Landscape Architects της Ελλάδας που προσπαθούν με τον τρόπο τους ν’ αναδείξουν τα προσόντα των Ελλήνων σχεδιαστών στη χώρα μας.

Επειδή οι καιροί πλέον είναι δύσκολοι και ο ελληνικός λαός έχει χάσει το δρόμο του, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό μας, γιατί κακά τα ψέματα αν δεν υπήρχε η Αρχιτεκτονική και αυτό το “κουτί” που μας περιβάλλει στην καθημερινή μας ζωή και κουτιά εννοούμε το σπίτι, το γραφείο, το εστιατόριο ακόμα και ένα κιόσκι, δεν θα υπήρχε πολιτισμός. Κανένας δε μπορεί να αρνηθεί ότι η Αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός του δεν αποτελεί την υπέρτατη τέχνη που μας καθορίζει. Όπως και η ομάδα του Grarxi χαιρόμαστε όταν δημιουργούνται παρόμοιες ενώσεις που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και πόσο μάλλον για την Ελλάδα. Έτσι βρήκαμε την πρόεδρο της οργάνωσης Μιμή Τσιφωντίδου την οποία ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσε για να εξηγήσει το έργο της ένωσης Διακοσμητών Ελλάδος.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΔΙΕ

© 2014-17 Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
Design by entropia, Powered by Cherryplus

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπιόνης 8, 41335, Λάρισα

+302413009890

+306942089392

info@edie-hida.org.gr

Facebook Twitter Vimeo LinkedIn