Πετράς Ανδρέας - Αθήνα

10

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988, όπου και μεγάλωσε, τελείωσε το τεχνικό λύκειο με κατεύθυνση τον Σχεδιασμό Εσωτερικού Χώρου, έχοντας ξεκινήσει πια την πορεία του στις εφαρμοσμένες τέχνες, συνέχισε στην ίδια σχολή ως Τεχνικός Διακόσμησης, Ψηφιδογραφία – Υαλογραφία, και σχέδιο επίπλου, συνέχισε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ με κατεύθυνση την Εσωτερική Αρχιτεκτονική, μελετώντας στην πτυχιακή του εργασία την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, παίρνοντας τον πτυχίο του από το Middlesex University του Λονδίνου. Τώρα είναι ενεργός σπουδαστής με κατεύθυνση Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής Τοπίου ενώ, παράλληλα με τις σπουδές του έχει ανοιχτές συνεργασίες με αρχιτέκτονες, διακοσμητές και τεχνικά γραφεία με αντικείμενο σχεδιασμού, επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες, ενώ στηρίζει με εθελοντική εργασία οργανώσεις με τέχνες και αρχιτεκτονική. Συμμετέχει σε δημιουργικούς διαγωνισμούς βιομηχανικού σχεδιασμού και σε καλλιτεχνικές εκθέσεις. Τον Μάρτιο του 2012 στον Βόλο εξελεγη μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής σπουδαστών για την ίδρυσης της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδος.

Τσακάλη Γεωργία - Αθήνα

3

Γεννήθηκα το 1989, μεγαλωσα στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου και τελείωσα το Γενικό Λύκειο το 2006. Το Σεπτέμβριο 2006 ξεκίνησα τις σπουδές μου στον ΑΚΤΟ, εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας τον χώρο του design, το 2009 τελειώνω τον πρώτο κύκλο, με το diploma of Higher Education in Interior Design και το 2011 αποκτώ το Bachelor of arts in Interior Architecture του Middlesex University of London, με ερευνητική εργασία «Σχέση Αρχιτεκτονικής και Πολιτικής» και διπλωματική εργασία «μετατροπή κτιρίου Τράπεζας σε Αυτοδιαχειριζόμενο Πολιτιστικό Κέντρο Κεραμεικού». Από το 2012 παρακολουθώ το τμήμα Κτιριακών Έργων των ΕΠΑΣ. Παρακολουθώ τα σεμινάρια και τις εκθέσεις στον χώρο του design.. Από τον Αύγουστο του 2007 εργάζομαι ως Ιδιωτικός Υπάλληλος, από 08/2007 έως 02/2010 στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και από 02/2010 έως και σήμερα στο ΤΥΠΕΤ…. Χωρίς να χάνω τον ενδιαφέρον μου για όλα τα παραπάνω και αναζητώντας συνέχεια και ψάχνοντας, ώστε να μπορέσω να εξελιχτώ…

Χατζοπούλου Ιωάννα – Αθήνα

3

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το καλοκαίρι του 1984, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε απ' το ενιαίο λύκειο "Λεόντειο Πατησίων" το 2002. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και μέτρια γαλλικά. Αγαπώντας πολύ την πληροφορική ξεκίνησε να παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια πληροφορικής, χειρισμού υπολογιστών και προγραμμάτων. Δίνοντας εξετάσεις έγινε μέλος της εκπαιδευτικής στήριξης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διδάσκοντας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη χρήση του υπολογιστή, προγράμματα του office, internet και e-commerce, στα πλαίσια του προγράμματος "δικτυωθείτε". Ταυτόχρονα οι δημιουργικές της ανησυχίες την κατηύθυναν στις σπουδές διακόσμησης και αποφοίτησε απ' το ΙΙΕΚ Ακμή το 2004, με τη ειδικότητα του "Τεχνικού Διακόσμησης, Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων". Από τότε δοκίμασε τον εαυτό της σε διάφορες εργασίες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη σε σχετικές και άσχετες με το αντικείμενο της διακόσμησης εργασίες, εθελοντικές και επί πληρωμή, από τις οποίες έχει αποκτήσει πολύτιμες δεξιότητες. Μερικές από τις επαγγελματικές της εμπειρίες είναι: Ραδιοφωνικός παραγωγός και υπεύθυνη ροής διαδικτυακού ραδιοφώνου, Γραμματειακή υποστήριξη, Πωλήτρια, Καταχωρήσεις σε βάσεις δεδομένων, Διακανονισμοί χρεών σε τράπεζες, Εξυπηρέτηση πελατών, Υπάλληλος σε αρχιτεκτονικό γραφείο, Σύμβουλος πωλήσεων σε είδη υγιεινής, Σχεδιασμός και πώληση επίπλων κουζίνας, Κατασκευή και διαχείριση ιστοσελίδων. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια διάφορων ειδικοτήτων όπως: Κατασκευή μακέτας, Ψηφιακή εκτύπωση, Συμβουλευτική πώληση και κρίσιμες δεξιότητες, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και φωτορεαλισμός με τη χρήση AutoCAD 2D/3D & 3Dstudio Max V-Ray, Σύγχρονο marketing & google positioning, Ανακαίνιση: Η λύση στο πρόβλημα της στέγασης, Διακόσμηση βιτρίνας, Interior Design – Χώροι με ταυτότητα.

Το 2013 αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί επαγγελματικά και να δοκιμάσει τις αντοχές της και τις δυνατότητες της στον κλάδο της διακόσμησης. Δημιούργησε και λειτουργεί πιλοτικά το http://designrevolution.gr , αρθρογραφώντας για θέματα σχετικά με το design και την διακόσμηση και παρέχει προς το παρόν, δωρεάν υπηρεσίες διακόσμησης. Αναπόσπαστο μέρος της ενεργοποίησής της στον κλάδο της διακόσμησης θεωρεί και την ενεργή συμμετοχή της στην ίδρυση και λειτουργία της Ένωσης Διακοσμητών Ελλάδας (Ε.ΔΙ.Ε). Πιστεύει στην συλλογική εργασία, το ομαδικό πνεύμα και την πολυφωνία. Επίσης πιστεύει πως όλα γίνονται και όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρχει θετική ενέργεια, θέληση και συνέπεια του λόγου με τις πράξεις.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΕΔΙΕ

© 2014-17 Ένωση Διακοσμητών Ελλάδος
Design by entropia, Powered by Cherryplus

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηπιόνης 8, 41335, Λάρισα

+306953010188

info@edie-hida.org.gr

Facebook Instagram Twitter Pinterest LinkedIn